Zdroj: Miloš Štáfek a Christoph Bayer

Kam na nejlepší traily? Do Vídně! Na své si přijdou nároční cyklisté i rodiny

Vídeň není jen o valčíku a Sacher dortu, ale také o skvělém bikeparku, kde pro milovníky e-biků letos na jaře otevřeli nový uphill flowtrail. Spolu s vicemistrem světa v trialu Stefanem Schliem se na jeho vytýčení podílel i český ambasador Bosch eBike Systems Richard Gasperotti, který vám řekne všechno, co o bikování kolem Vídně potřebujete vědět.

Bajkovat kolem Vídně? Rozhodně ano! A proč? Vídeňský les nabízí spoustu cest, které vedou nedotčenou přírodou. Najdete tu 1350 km tras pro všechny úroveň cyklistiky a zejména pro rodiny. Oblast v okolí rakouské metropole nabízí horským cyklistům stále větší a rozšiřující se bohatství v podobě trailů, cyklostezek a více jak 6000 informačních a naváděcích značek. Mountainbikeři se ve Vídeňském lese mohou těšit na 90 km čistých singletracků.

Miloš Štáfek a Christoph Bayer

Jedním z hlavních bodů regionu je lokalita s názvem Trailové centrum Vídeň. Trail Center Wien se nachází zhruba 15 minut od centra rakouské metropole uprostřed biosférické rezervace Wienerwald pod ochranou UNESCO, které je jediným městským stezkovým centrem v Evropě.

Až na vrchol

Centrum má v současnosti více jak 10 trailů od úplně lehkých pro děti a začátečníky až po třeba expert skákací lajnu Kenda Airline. Na základně najdete pumptrackovou dráhu, skills centrum a velmi příjemné bistro s půjčovnou kol, elektrokol a servisem. V sezóně zde provozují auta s vlekem, která vás i bike vyvezou až na vrchol. Pro ty, kteří chtějí šlapat je úplně nový výjezdový uphill flow trail navržený a postavený s podporou výrobce pohonu elektrických kol Bosch eBike Systems.

Miloš Štáfek a Christoph Bayer

Jezdci Bosch Stefan Schlie a Richard Gasperotti se setkali loni na podzim a rozšířili trail tak, aby přinesl potěšení zejména uživatelům eBiků. Práce na trailu probíhaly celou zimu a slavnostní otevření proběhlo 20. dubna 2023. Stezka do kopce nyní kromě plynulé a pohodlné základní varianty nabízí sedm takzvaných Uphill Flow Sections. 

Návodná videa poradí, jak na to

Jedná se o různé úseky s náročnými překážkami a velkolepými pasážemi pro ještě větší zábavu při jízdě na eMTB. Ke každému z technických úseků je k dispozici video, které si zájemci spustí, když si na informační ceduli naskenují QR kód. Stefan Schlie v každém videu zábavnou formou vysvětluje, na co si dát při překonávání technických pasáží pozor. Pokud právě přemýšlíte, kam se vydat se svým e-bikem, lepší místo vám už dnes nikdo neporadí.

Miloš Štáfek a Christoph Bayer

Foto: Miloš Štáfek a Christoph Bayer