Lidé a Země

Lidé a Země Zdroj: Lidé a Země

Alžírsko
Finsko
Maurícius
Mexiko
Oslava
8
Fotogalerie

Omamné Alžírsko, mexický kult smrti nebo magický ostrov Rapa Nui. Říjnové číslo LaZ právě vychází!

Podzimní příroda hraje všemi barvami a my pro vás máme další pestrou nadílku cestovatelských tipů a zážitků. O tom, že když dva dělají totéž, není to totéž, bude i hlavní téma našeho čísla. Líčení jedné země očima dvou různých autorů, kteří se náhodou setkali ve stejnou dobu v Alžírsku, vás možná ujistí v tom, že ty nejsilnější zážitky jsou nepřenositelné a cestování je hlavně životní styl.

Šéfredaktor Honza Čermák během své alžírské cesty poodhalil tajemství měst s aurou dávných časů i rušné současnosti a František Štaud prozkoumal nekonečnou Saharu.

AlžírskoAlžírsko|Lidé a Země

Jiří Soural se zaměřil na jedno z nejodlehlejších míst na Zemi, plné tajemství a mystiky. Navštívil ostrov Rapa Nui a na vlastní kůži zažil jeho magickou atmosféru. Ve své reportáži z finské tajgy zavzpomínal na to, jaké bylo pozorovat a fotit medvědy ve volné přírodě.

FinskoFinsko|Lidé a Země

Irena Páleníčková se z pusté Tasmánie přesunula na přelidněný Mauritius. Zklamaná z této návštěvy ale rozhodně nebyla.

Tajemství podivuhodných mexických slavností Santa Muerte, které vyzdvihují kult Smrti, poodhalila ve svém článku Kristýna Baloghová.

Martin Hájek, který většinu času pobývá na Tchaj-wanu, na své české kořeny rozhodně nezanevřel. Tentokrát připomněl zapomenutý kraj dvou hlubokých údolí podél řeky Oslavy.

OslavaOslava|Lidé a Země

Ivana Grešlíková si na paškál, nebo spíš na talíř, vzala tentokrát finské jídlo. Kuchyni, která zdánlivě zůstala v zemi svého původu a jinam to nedotáhla.

Eva Kubátová se v rozhovoru s poněkud pikantním názvem rozpovídala o své zkušenosti s Mexikem a Mexičany. Honza Čermák ji vyzpovídal v rubrice Portrét.

Helena Křenková se vydala prozkoumat Altaj z jižní, kazašské strany. Kazachstán víza zrušil v roce 2017 díky Expu, což vyvolalo turistickou vlnu v okolí Almaty na Ťan-šanu. Sever Kazachstánu, snad s výjimkou moderní Astany, zůstává ale i nadále zcela mimo zájem západních turistů.

Jak se vám nové číslo líbí? Nezapomeňte nám dát vědět prostřednictvím jednoduché ankety

Děkujeme a přejeme pohodové čtení.