Zdroj: CARE Česká republika z.s.

5
Fotogalerie

Velikonoční kuřata pro ohrožené lidi v Sýrii

I zdánlivě obyčejná kuřata zajistí obživu lidem, které už více než 12 let sužuje válka a zemětřesení jim vzalo domov.

15. března 2023 tomu bylo smutných 12 let od začátku války v Sýrii. Miliony lidí v zemi žijí v kritických podmínkách. Statisíce místních dětí neví, jaké to je žit v míru. Zdaleka nejhorší je dlouhodobě situace na severu země. Právě tuto oblast navíc v únoru zasáhlo enormní zemětřesení. Lidí bez střechy nad hlavou bylo již před tragickou únorovou událostí více než 2,8 milionu. Zemětřesení připravilo o domov minimálně dalších 40 000 rodin.

CARE Česká republika z.s.

Zasažení lidé přišli o veškerý zbytek jistot. Rodiče zůstávají bez možnosti vydělávat důstojné peníze, a zajistit tak obživu pro své děti. 

„Zemětřesení mi vzalo dceru. V hlavě si opakuju, že teď není čas truchlit. Teď musím přijít na to, jak uživím syna,“ popisuje kritickou situaci Zakiiya, pětatřicetiletá maminka ze severní Sýrie. 

CARE Česká republika z.s.

Humanitární organizace CARE v Sýrii pomáhá od samého začátku války a zajišťuje také akutní pomoc všem, které zasáhlo tragické zemětřesení. Naším cílem je poskytnout lidem důstojné životní podmínky a umožnit jim zajistit si lepší stabilní budoucnost pro sebe i své děti. 

CARE Česká republika z.s.

U příležitosti Velikonoc můžete nyní spolu s CARE pomoci i vy! Vaše pomoc začíná u jednoho malého kuřete, díky kterému získá syrská rodina zdroj vajec. Pár kuřat pak rodičům umožní založit chov slepic a uživit tak sebe i své děti.  

Pošlete i Vy své velikonoční kuře do Sýrie ještě dnes, na www.care.cz. Můžete tak zachránit životy. Děkujeme!