Obálka

Obálka Zdroj: Lidé a Země

Pojďte se toulat po Česku! Objevte neprobádaná zákoutí naší země se speciálem časopisu Lidé a Země

Český Krumlov, Kutnou Horu nebo třeba Mikulov zná každý z nás, naše země však i přes svou nevelkou rozlohu ukrývá zajímavá místa skoro na každém čtverečním kilometru. Neváhejte a při plánování výletů do okolí se inspirujte speciálním číslem časopisu Lidé a Země.

Redakce Lidé a Země si pro vás připravila 180 tipů na zážitky, které jsou rozdělené do 30 kategorií. Dozvíte se, v jakém skanzenu bylo založeno první národopisné muzeum ve střední Evropě, z věže jakého pohraničního hradu dohlédnete nejen do Německa, ale i do Polska, nebo kde v republice hledat klenoty moderní architektury. Připravili jsme si pro vás také přehled českých památek zapsaných na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO s tipy, co objevovat v jejich okolí.

V rubrice Příroda se můžete těšit na přehled těch nejzajímavějších rozhleden, jeskyní či vodopádů. Zjistíte také, kde hledat vápencovou soutěsku, podobnou těm středomořským, nebo jakým skalním městem se proplétat v klidu a o samotě. Pozornost také věnujeme unikátním naučným stezkám a při této příležitosti si můžete přečíst rozhovor s profesionálním značkařem Klubu českých turistů Pavlem Přílepkem, který se rozpovídal o tom, co všechno značení turistických tras obnáší.

V neposlední řadě jsme si připravili přehled míst, kam vyrazit za zábavou a adrenalinem. Dozvíte se, v jakém zatopeném lomu bude nejlepší se zchladit během horkého léta, jak naplánovat neobyčejný program pro své ratolesti tak, aby zažily nejen legraci, ale také se poučily, a kam v našich končinách vyrazit na ferraty a otestovat své psychické i fyzické možnosti.