Hypotéka na rekonstrukci

Hypotéka na rekonstrukci Zdroj: Digital Market s.r.o.

Hypotéka na rekonstrukci

Hypotéku si můžete pořídit i z důvodu rekonstrukce. Před jejím uzavřením je dobré předem si spočítat náklady a zjistit, jestli jste pro banku bonitním klientem.

Podle posledních průzkumů portálu Lundea si lidé berou hypotéku častěji z důvodů rekonstrukce stávajícího bydlení nežli pro pořízení nového. Ceny materiálů jsou na nejvyšších úrovních za posledních 10 let a propisují se jak do cen nábytku, tak i do potřebných stavebnin. Rekonstrukce tak může být velmi nákladná a proto jsou hypotéky na rekonstrukci jedním z nejvyužívanějších bankovních produktů.

Předtím, než začnete hledat vhodné hypotéky, propočítejte si budoucí náklady na rekonstrukci.

  • Tento krok vám může ušetřit značné finanční prostředky.
  • Nejen, že si nepůjčíte zbytečně moc, ale úspora se bude týkat také nákladů na úrok a další poplatky.

Poté, co získáte přibližnou představu, využijte webový nástroj, kterým je hypoteční kalkulačka. Dozvíte se, jaké jsou podmínky hypoték a také, jaká je pro vás tou nejvýhodnější. Může se také stát, že banka vaši žádost o poskytnutí půjčky zamítne. Stává se to především v případě, že nejsou splněny některé ze základních podmínek. Například záznamy v registrech dlužníků nebo nedostatečné příjmy.

U banky jste neuspěli?

Nebankovní společnosti nejsou při prokazování podrobností o klientovi tak přísné. Mají pochopitelně ze zákona povinnost o klientovi zjistit jeho finanční situaci, ale jsou mnohem tolerantnější. Je to ale vykoupeno většinou vyšší úrokovou sazbou.

  • Výhodou při hledání nebankovní půjčky je především to, že je na trhu velké množství nebankovních poskytovatelů.
  • Tím pádem si můžete vybrat přesně toho, který vám nejvíce vyhovuje.

Kývnout na první nabídku se většinou nevyplácí. Půjčka může s vaším rodinným rozpočtem pěkně zamávat. Ať už budete vybírat krátkodobé nebo dlouhodobé úvěry, dopřejte si dostatek času na rozhodování. Stále ale ve světě financí platí, že mezi nejvýhodnější půjčky patří ty, za které ručíte nějakým majetkem. Jedná se o finanční produkty, které najdete pod označením půjčka se zástavou nebo půjčka se zástavou nemovitosti.