Luxusní hotel Giraffe Manor

Luxusní hotel Giraffe Manor Zdroj: Profimedia.cz

Luxusní hotel Giraffe Manor
Luxusní hotel Giraffe Manor
Luxusní hotel Giraffe Manor
Luxusní hotel Giraffe Manor
Luxusní hotel Giraffe Manor
9
Fotogalerie

Máte rádi žirafy? Navštivte luxusní hotel Giraffe Manor a posnídejte s nimi

Představte si, že se ráno probudíte, otevřete okno do zahrady, připravíte snídani a než stačíte probudit svojí drahou polovičku, tak snídaně z prostřeného stolu zmizí. I takové věci se dějí v oblíbeném keňském hotelu Giraffe Manor. A kdože je tím lumpem, který vás o vaší ranní dobrotu připravil? Je jím žirafa Rothschildova, resp. celá početná rodinka, která k tomuto hotelu neodmyslitelně patří.

Luxusní hotel Giraffe Manor se nachází pouhých dvacet kilometrů od hlavního keňského města Nairobi. Budova byla postavena již v roce 1932 ve skotském stylu a během 90 let své existence několikrát změnila majitele. V roce 1974 nemovitost koupila Betty Leslie-Melville, která svůj život zasvětila ochraně zbývajících exemplářů žiraf Rothschildových.

A že se jí to daří je vidět nejen na vzrůstajícím počtu chovaných jedinců, ale i na vysoké návštěvnosti provozovaného hotelu, kde si milovníci přírody – a žiraf především - zcela jistě přijdou na své. Hosté jsou zde s ochočenými tvory v bezprostředním kontaktu, a tak si zde můžete žirafu kdykoliv vyfotit či pohladit -  třeba i když oknem nakoukne do vašeho pokoje či zaboří svůj mlsný jazyk do vašeho nestřeženého talíře na snídaňové tabuli.

Hotel společně s přilehlou asociací Giraffe Centre slouží jako domov pro kriticky ohrožený druh žirafy Rothschildovy. Tito dlouhokrcí sudokopytníci, kteří jsou takřka na pokraji vyhynutí, tak zde mohou žít v bezpečí nejen před predátory, ale především před pytláky. Chovný program má za cíl poskytnout žirafám příhodné podmínky k páření a zachovat tak budoucnost tohoto krásného poddruhu pro další generace.