Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Utečte z města do rakouské přírody! Na jakých místech je tu podzim nejkrásnější?

Šustění listí zbarveného do červenožluta, horské pěšiny bez turistů nebo zpěv ptáků. Příroda léčí, a kdy jindy se do ní vypravit než na podzim! Jestli na vás padá únava a cítíte se bez energie, vydejte se objevovat krásy rakouské krajiny a načerpejte z ní sílu právě v tomto ročním období!

Loučení s létem bývá smutné. Teplé večery jsou tytam, musíme se víc oblékat a dny se krátí. Není proto překvapivé, že na nás čas od času padne splín. Konec léta však neznamená konec výletům do přírody! Zatímco během prázdnin praskají turistické destinace ve švech, nyní se můžete těšit na ztichlé lesy a přírodu, která se pomalu připravuje na zimní spánek. Pokud si navíc na procházku najdete čas alespoň na dvě hodiny v týdnu, zajistíte si tak větší pohodu.

Pokud vás život ve městě příliš vyčerpává, můžete se do přírody přesunout natrvalo. Necítíte-li se ovšem na zásadní změnu, není nic jednoduššího než se sbalit a vyrazit na pár dnů relaxovat do rakouských hor. Procházet se můžete na panoramatické stezce v Korutanech, kde uvidíte alpská jezírka a poznáte zdejší vesničky. Pokud své tělo rádi protahujete jógou, zacvičte si ji na čerstvém vzduchu u řeky Enns. Úžasnou sílu vody můžete obdivovat při pohledu na Krimmelské vodopády nebo při výpravě soutěskou Liechtensteinklamm.

Potěšit můžete i chuťové pohárky, a to třeba při kulinární plavbě po Bodamském jezeře, kde vám lodní kuchaři představí místní speciality a výtečná rakouská vína.

Víc inspirace na odpočinek v přírodě najdete na této stránce.