Léčebné lázně Jáchymov

Léčebné lázně Jáchymov Zdroj: Profimedia.cz

Léčebné lázně Jáchymov
Léčebné lázně Jáchymov
Léčebné lázně Jáchymov
Léčebné lázně Jáchymov
5
Fotogalerie

Radioaktivní relax: Za ozáření v léčebných lázních Jáchymov vám vaše tělo poděkuje

Pár kroků pod nejvyšší horou Krušných hor - Klínovcem - leží v záplavě lesů malé lázeňské městečko Jáchymov. Jako jediné lázně na území České republiky využívají k léčbě radonovou vodu, která je ideálním lékem pro ty, kteří mají jakékoli problémy s pohybovým aparátem nebo se těmto komplikacím chtějí preventivně bránit.

Radonová voda o teplotě 35-37 stupňů Celsia se napouští do vany zespodu. Tento neobvyklý způsob, připomínající vývěry divoké vody, brání unikání radonu do vzduchu - jak by tomu bylo při klasickém napouštění z kohoutku. Během koupele se do těla dostává měkké alfa záření obsahující minimální množství radonu (půl procenta).

Do půl hodiny celých 75 procent radonu tělo opustí. Množství záření, které do člověka vnikne během celé třítýdenní léčby, je tak srovnatelné s jedním rentgenovým snímkem plic. Radon je proto zcela neškodný, naopak aktivuje regenerační schopnosti těla a výrazně zvyšuje obranyschopnost organismu.

Přispívá k prokrvení kostí a kloubů, pomáhá i po úrazech a operacích, léčí onemocnění páteře, působí jako antirevmatický prostředek bez vedlejších účinků a dokáže zmírnit bolest ještě 8-10 měsíců po léčbě. Pro mnohé klienty s revmatismem nebo Bechtěrevovou nemocí je léčba radonem nepopsatelnou úlevou.